bg | en
Magazine
Array ( [session_started] => 1711617871 [LANGUAGE] => BG [LEPTON_SESSION] => 1 )
Регистрация

Вход:


Забравили сте данните? Подписка

ИНФОРМАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ В СРЕЩА НА РАБОТНА ГРУПА ПО СМЕТКИ ЗА ОКОЛНАТА СРЕДА
Жаклина Цветкова-Ангелова
Резюме: Основна цел на срещата беше преглед на състоянието на работата в областта на сметките за околната среда, обсъждане на приоритетни методологични въпроси и препоръки към държавите - членки на ЕС, във връзка с бъдещата дейност.
Сред обсъдените теми с най-висок приоритет бяха сметките за физическите енергийни потоци, сметките за емисиите във въздуха, сметките за материалните потоци в икономиката, темата за оборотната икономика (circular economy) и въпросите, свързани с разпределянето на данните за автомобилния транспорт по икономически дейности. В центъра на вниманието при тези обсъждания бяха производството и разпространението на данните, разрешаването на съществуващи методологични и технически проблеми и предстоящите задачи в съответните области.
При съвместните обсъждания на Работната група по сметки за околната среда с Работната група по разходи за опазване на околната среда бяха разгледани и приоритети на Евростат и планирани дейности за 2016 и 2017 г., актуалното състояние на сметките за водите и сметките за горите; финансирането от Евростат на пилотни проекти за развитие на сметките през 2016 г., подобряване на използването на сметките за околната среда, внедряването на SDMX стандарт при докладванията; проблемите с конфиденциалните национални данни и други теми.
На срещата бяха представени и информации на ресорните генерални дирекции в Европейската комисия относно развитието на политиките в областта на околната среда.


Ключови думи:
Дата на публикуване: 2016-06-07
Свали пълен текст